Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdék pénteken, túljutva a csütörtökön eluralkodott, átmeneti óvatosságon, amely hatnapi fellendülést szakított meg, ismét emelkedő pályára állhatnak.
Vágólapra másolva!

A befektetők valószínűleg napirendre térnek majd az amerikai kormány bankvizsgálata fölött, amelynek eredményét csütörtök este, tőzsdezárás után hirdették ki. A megállapítások egyébként nagyjából megfeleltek az előzetes kiszivárogtatásoknak.

Az amerikai bankvilág összképe jobb a korábban vártnál, de a legnagyobb 19 bank közül 10 összesen 75 milliárd dollár tőkefeltöltésre szorul. Kevésbé jó hír az Egyesült Államoknak, hogy Európában a bankok tőkemegfelelési mutatója általában jobb a most ismertetett és a jövő év végéig várható amerikai átlagnál. A nyugat-európai árfolyamokat ez viszont felfele nyomhatja.

Az értékforgalmazók szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 negyvenöt pont körüli nyereséggel nyithat, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 ötvenöt pont körüli előrelépéssel kezdhet.

A New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései közül a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé, a Dow Jones ipari átlagé péntek reggelre 0,66 százalékkal 8442 pontra emelkedett, a Nasdaq összetett mutatójáé 0,38 százalékkal 1399,75 pontra javult, az S&P 500-asé 0,77 százalékkal 914,00 pontra erősödött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről