Vágólapra másolva!
Csak a 2010 végére várja az autópiacokon a kereslet feléledését - egyebek mellett ezzel magyarázza a francia Peugeot az első félévben "elért" 962 millió eurós veszteségét. A Volkswagen után Európa második legnagyobb autógyártója egy évvel ezelőtt még 733 millió eurós nyereségről számolhatott be.
Vágólapra másolva!

Itt olvashatja a válság híreit!

Az európai autópiacok 12 százalékos szűkölését várják a Peugeotnál, így hiába sikerült némi tőkére szert tenniük az év elején, a termelési veszteségek, amik 1-2 milliárd euró között fognak mozogni idén, negatív tartományban fogják tartani a cég eredményét - szerepelt a Financial Timesban.

A cég vezérigazgatója, Philippe Varin szerint az új modellek bevezetése és a különböző akciótervek csak részben ellensúlyozták a nehéz körülményeket. Fő célkitűzésük a cég pénzügyi korlátainak lazítását tekintették, avval, hogy növelték a likviditásukat.

Hiába támogatta a francia kormány az év első felében 3 milliárd euró segéllyel, az Európai Beruházási Bank pedig 400 millió euró hitellel a céget, ez is kevésnek bizonyult, hogy piaci részesedésüket a kontinensen 14 százalék fölé tornásszák.