Meglepetést okozott és drágult a Google

Vágólapra másolva!
A vártnál nagyobb adózott eredményt ért el a harmadik negyedévben az internetes keresőjéről ismert technológiai világcég, a Google. 
Vágólapra másolva!

A Google a csütörtöki amerikai tőzsdezárás után közzétett megjelent beszámolójában 1,64 milliárd dolláros - részvényenként 5,13 dolláros - nettó eredményről adott számot, ami 27 százalékos bővülést jelent az előző és azonos időszakához képest, és meghaladja a várakozásokat is. A bevétel 7 százalékkal gyarapodott éves összevetésben, így elérte a 5,94 milliárd dollárt.

A nem amerikai számviteli szabályok szerint elért profit 1,9 millliárd dollárra hízott a bázisidőszakban feljegyzett 1,6 milliárd dollárról, ami részvényeként 5,89dollár jelent a korábbi 4,92 dollárral szemben.

Csütörtök még rosszul szerepeltek a Google papírjai: 1 százalékkal 529,91 dollárra a gyengültek a New York-i kereskedésben. A tőzsdezárást követő, elektronikus kereskedésben azonban már jól látszott a kedvező eredmény hatása, a papírok árfolyama több mint 3,2 százalékkal 547 dollárra emelkedett.