Remek formában volt az OTP

Vágólapra másolva!
Jól szerepelt a héten a BUX, az 5 százalékos erősödés elsősorban az OTP számlájára írható, a bankpapír ugyanis 20 százalékkal drágult. 
Vágólapra másolva!

Budapesti Értéktőzsde indexe a pénteken 12 683 ponton végzett, szemben az egy héttel korábbi 12 056 ponttal, vagyis egy hét alatt összesen 5 százalékkal erősödött. Legutóbb január elején járt hasonló szinteken az irányadó mutató.

A héten az OTP volt a börze motorja, a bankpapír április 3-én 2160, e hét utolsó kereskedési napján pedig 2600 forinton zárt, ami több mint 20 százalékos felértékelődésnek felel meg. Az OTP felívelésében több tényező is szerepet játszott, elsősorban a kedvező nemzetközi hangulatnak köszönhető a részvény erősödése.

A többi vezető részvény jóval szerényebben teljesített a hét során. A Magyar Telekom most pénteken 588, a Richter pedig kereken 28 ezer forinton zárt, ami egy hét alatt 3,7, illetve 2,5 százalékos többletet jelent. A Mol volt a kivétel, az olajpapír ugyanis az egy héttel korábbi zárószintjéhez képest veszített értékéből. A tegnapi 11 120 forintos végeredmény alapján az olajtársaság papírjainak árfolyama 3,2 százalékkal került lejjebb.