Vágólapra másolva!
A második legnagyobb Japán autógyártó, a Honda Motor Co, üzleti eredménye 88 százalékkal zuhant, de még így is sikerült elkerülni, hogy negatívba forduljon a teljesítményi mutatója. Evvel már többet ért el a cég, mint amire az elemzők számítottak.
Vágólapra másolva!

Súlyosan érintette az autók iránt kereslet visszaesése, de az év hátralevő részében az értékesítések fellendülésében reménykedik a Honda. A cég üzleti eredménye a második negyedévben csak 25,2 milliárd jen volt (267 millió dollár), az egy évvel korábbi 210,5 milliárd jennel szemben, de sokkal jobb az elemzők által várt 106 milliárd jenes veszteségnél.

A jövő márciusig tartó üzleti évben az autógyártó úgy tervezi 3,295 millió autót tud majd értékesíteni, ami enyhe javulás az eddigi becslésekhez képest. Ennek ellenére a befektetők igazából az amerikai és az európai piacok erősödésére várnak, ugyanis itt tudták eladni eddig a legtöbb járművet a japán cégnél.

Az eddig be nem teljesült várakozások persze nem vetettek gátat annak, hogy az elmúlt évben 44 százalékot emelkedjenek a Honda részvények.