Budapesten az OTP volt a kivétel

Vágólapra másolva!
Bár az irányadó mutató több mint 1 százalékkal gyengült a keddi kereskedésben, az vezető részvények közül az OTP papírja drágult.  
Vágólapra másolva!

A nyitás utáni még némi erősödést elérő BUX hamar a negatív tartományba került, és végül gyengüléssel fejezte be a napot. A hétfőn még tetemes pluszt termelő irányadó index 1,1 százalékot veszített értékéből, így 17 688 ponton zárt.

A vezető részvények közül egyedül az OTP örvendeztette meg részvényeseit, a bankpapír árfolyama 1,2 százalékkal 4148 forintra gyarapodott. Ezzel szemben a Mol jegyzése 13 950 forinton kötött ki, ami 1,1 százalékos mínusznak felel meg. A Magyar Telekom 3,3 százalékot veszített értékéből, így kereken 700 forinton zárt.

A Richter kedden publikált a vártnál jobb gyorsjelentése ellenére gyengült, a gyógyszerpapír árfolyama 2,1 százalékkal 37 105 forintra apadt. Szektortársa, az Egis szintén rosszul szerepelt, árfolyama 2,1 százalékkal 20 450 forintra esett.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank a keddi kereskedésről szólva elmonda: profitkivét nem, csak egy kisebb korrekció volt a börzén az elmúlt napok erősödése után. A vezető papírok közül egyedül erősödő OTP piacán a vevők között intézményi befektetők is voltak - tette hozzá a bróker.