Kicsit gyengült a forint

Vágólapra másolva!
Péntek délelőtt gyengült a magyar deviza, az euró jegyzése 267 forint fölé került. A Magyar Nemzeti Bank hétfőn esedékes kamatdöntése előtt nem várható nagy mozgás, az euró az említett szint körüli 1-2 forintos sávban ingadozhat pénteken.
Vágólapra másolva!

Nem sokkal reggel 10 óra után 267,50-267,70 forint körül mozgott az euró jegyzése, szemben a csütörtök késő esti 266,88 forintos árfolyamhoz képest, vagyis közel 1 forinttal erősödött az euró.

Ezzel párhuzamosan a dollár jegyzése 178,45 forintról 179,53 forintra változott, a csütörtökön még 176 forint alatt ingadozó svájci frank árfolyama pedig e szint fölé került.

Devizakereskedők szerint az euró a 267 forint körüli "nyugalmi szinten" várja meg a jegybank hétfői kamatdöntését is, amely a piaci konszenzus szerint 50 bázispontos csökkentést eredményez majd. A piaci szereplők már beárazták a jegybanki kamatcsökkentést. A kereskedők úgy látják, hogy a jegybank nem kíván meglepetéseket okozni, kiszámítható kamatcsökkentések sorozatával járul hozzá a forint árfolyamának stabilitásához.

A nemzetközi befektetői hangulat változatlanul pozitív, kedvező makrogazdasági mutatókra, optimista előrejelzésekre és javuló vállalati eredmény beszámolókra alapozva a egyre növekvő hajlandóságot mutat kockázatosabb befektetési eszközök vásárlására. A nyersanyagárak, valamint a magasabb hozamot ígérő devizák árfolyamai emelkednek. A nap folyamán a forint 267 forintos euró árfolyam környékén ingadozhat viszonylag szűk, 1-2 forintos sávban, a nemzetközi piaci hangulat alakulását, az euró/dollár árfolyam változásait követve.