Jövőre 34 kilométerrel lesz hosszabb az M3-as

Vágólapra másolva!
Több mint 30 milliárd forintért 34 kilométerrel lesz hosszabb az M3-as sztráda. Az új szakasz várhatóan jövő év végéig elkészül.
Vágólapra másolva!

Kihirdették az M3-as autópálya Nyíregyházát a 49. számú főúttal összekötő 34 kilométeres szakaszára kiírt pályázat eredményét: az utat 32 milliárd forintos ajánlatot adó, - Colas Zrt. vezette - C-S-K-K 2009 konzorcium végezheti el - jelentette be Galuska János a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási igazgatója.

A hat ajánlattevő közül kettő adott be érvényes ajánlatot, a 32,6 milliárd forintos ajánlatot tevő Porr Építési Kft. lett a második. A közbeszerzésen a Poprastav a.s., valamint a Bilfinger vezette konzorcium nem pótolta a kiíró által jelzett hiányt, míg a Hídépítő Zrt., lejárt érvényességű nyilatkozatot is beadott, a Vegyépszer vezette konzorcium pedig a megfelelő szakemberek meglétét nem igazolta.

Az autópálya nettó 32 milliárd forintos építési költségéből 85 százalék az uniós támogatás, a többi hazai forrás. A NIF Zrt. eredetileg 40 milliárd forintos kiadással számolt, az olcsóbb ár azonban változatlan műszaki tartalmat takar - mondta Galuska János. A nyertes konzorcium jövő év december 15-ig készül el a munkával, az autópálya Vásárosnaményig tartó folytatására jelenleg folyik a közbeszerzési eljárás.