Biztató kezdés után veszteség a tőzsdén

Vágólapra másolva!
Egy százalékot is meghaladó mínuszban zárt a BUX, de az üzletkötők szerint a keddi piaci hangulatban ez nem rossz eredmény.  A nagy részvények közül a Mol bukta a legnagyobbat, 2 százalék felett.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 243,41 pontos, 1,07 százalékos csökkenéssel, 22 541,06 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 20,6 milliárd forint volt szerdán, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. A régiós piacokkal összhangban mozgó magyar index a nyugat-európai tőzsdemutatóknál kisebb mértékben vesztett értékéből.

A Mol 400 forinttal, 2,07 százalékkal 18 900 forintra csökkent, 4,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 46 forinttal, 0,75 százalékkal 6094 forintra esett, forgalmuk 12,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 0,68 százalékkal 735 forintra gyengült, forgalma 514,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 305 forinttal, 0,72 százalékkal 41.995 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,1 milliárd forintot ért el.

A budapesti piac optimista hangulatban, felülteljesítő árfolyamokkal kezdte a szerdai kereskedést, azonban a BUX végül kis mértékű veszteséggel zárta a napot. Ennek oka elsősorban a felemás amerikai vállalati hírekben, illetve a vártnál néhány esetben kedvezőtlenebb tengerentúli makroadatokban keresendő - mondta az MTI-nek Vaszkó Szabolcs, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője szerint egyebek mellett azért sem szabad nagyobb jelentőséget tulajdonítani a hétfői, 1 százalékot alig meghaladó esésnek, mert a vevők is nagy számban képviseltették magukat a piacon.