Odavannak a mangalicáért az amerikaiak, zsírforradalom készül

Vágólapra másolva!
"Zsírforradalom készül Amerikában" - nyilatkozta az első olyan amerikai cég vezetője, amelyik mangalica sertést importál. A Wooly Pigs vezetője szerint a mangalicából készült ételeket sok étterem fel akarja venni kínálatába.
Vágólapra másolva!

New York vezető séfjei és éttermi szakemberei méltatták a mangalicából készült ételeket a brooklyni Prime Meats étteremben rendezett szerdai összejövetelen. Odavoltak a mangalicából készült juharszirupban érlelt sertésszeletért és sertészsírral készült kekszért az olyan neves séfek, mint Tom Colicchio, April Bloomfield és Bradford Thompson - írja a Wall Street Journal.

A lap szerint az egyik elitnek számító New York-i étterem már rendelt is ezer fontnyi mangalicahúst (ami nagyjából 500 kilogrammnak felel meg), pedig az ár egyáltalán nem alacsony, 9,5 dollárt kérnek egy fontnyi (vagyis körülbelül fél kilónyi) mangalicahúsért.

A Wooly Pigs célja, hogy a legjobb európai disznóhúsokkal azonos minőségű terméket állítsanak elő Amerikában. Ezért importálják a telítetlen zsírsavakban gazdag és az egyik legízletesebbnek tartott húst adó zsírsertést, a mangalicát. A cég a göndör szőrű magyar sertésfajtát európai módszerekkel tenyészti és dolgozza fel.