Brazil kézbe kerülhet a Burger King

Vágólapra másolva!
A Burger King potenciális új tulajdonosa mögött tehetős brazil befektetők állnak, az egyik fő tulajdonos az egykori brazil teniszcsillag, a milliárdos Jorge Paulo Lemann.
Vágólapra másolva!

A Burger King gyorsétterem-lánc vezetése csütörtökön rábólintott a 3G Capital befektetési társaság 4 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatára. A tranzakció a gyorsétkeztetési szektor eddigi legnagyobb felvásárlása lesz, amennyiben megvalósul - derül ki a New York Times összeállításából.

A tervek szerint a részvények felvásárlását még szeptemberben megkezdi az új tulajdonos, amit az idei évben még le is akarnak zárni. A Burger Kingnek október 12-ig van lehetősége más ajánlatot befogadni. A céget 2002-ben már kivásárolta egy három társaságból álló konzorcium, de a vállalat 2006-ban visszatért a tőzsdére - ahonnan a jelek szerint most újra távozik.

A Burger King új tulajdonosa mögött tehetős brazil befektetők állnak. Az egyik fő tulajdonos az egykori brazil teniszcsillag, a milliárdos Jorge Paulo Lemann. A 3G Capital egyik partnere Marc Mezvinsky, aki a múlt hónapban ment hozzá Bill Clinton egykori amerikai elnök lányához, Chelsea Clintonhoz.

A befektetési társaság azt tervezi, hogy a globális piacon növeli a Burger King jelenlétét, az egyik fő kitörési pontnak Latin-Amerikát tartják, de Ázsiában is terjeszkednének. A Burger King bevételének több mint kétharmada jelenleg Észak-Amerikából származik.