Baján tíz évig az Orangeways szállítja az utasokat

Vágólapra másolva!
Az elkövetkező tíz évben az Orangeways buszai szállítják az utasokat Baján - erről állapodott meg a város vezetése a társasággal.   
Vágólapra másolva!

Az első év kedvező tapasztalatai nyomán Baja város önkormányzata újabb tíz évre szóló közszolgáltatási szerződést írt alá az Orangeways Zrt-vel - derül ki a társaság közleményéből. A város vezetése a megbízás során két fő elvárást fogalmazott meg a szolgáltatóval szemben. Egyrészt a város zsúfoltságának és parkolási gondjainak enyhítése érdekében újabb rétegeket nyerjen meg a közösségi közlekedésnek, másrészt mind az önkormányzat, mind az utasok számára váljon gazdaságosabbá a városi közlekedés.

A szolgáltatást 9 korszerű, alacsonypadlós busszal ellátó Orangeways 2010 során 35 százalékkal, közel 43 kilométerre bővítette a város nettó vonalhálózatát, amelynek során teljes lakótelepeket és új városrészeket is bevontak a közösségi közlekedésbe. A jegyértékesítési rendszer megújítása szintén jelentősen hozzájárult a szolgáltatás elérhetőségének megkönnyítéséhez. A lakosság két évvel korábbi árakon veheti igénybe a szolgáltatást, amely az újonnan bevezetett gyűjtőjegyek, illetve a további jelentős kedvezménnyel vásárolható negyedéves bérletek bevezetésével még előnyösebben elérhető. Újdonság, hogy a városban az idei évtől kezdve a kismamák és kisgyermekes anyukák ingyenesen szállhatnak fel a narancsszínű buszokra.

Az Orangeways Baja város megbízását 2009-ben pályázati úton nyerte el, a tenderen a jelenlegi szolgáltató mellett a Bács Volán, illetve a VT-Transman indult.