A devizahitelesek örömére erősödött a forint

Vágólapra másolva!
Gyengült hétfőn a svájci frank a vezető világdevizákkal szemben, a frank árfolyama 208 forint környékére esett a bankközi devizapiacon, a frankhitelesek örömére, mivel így már közel 10 forinttal olcsóbb a svájci frank, mint a július eleji csúcsnál. A hazai pénz az euróval szemben jól teljesített, 278 alatt is járt az árfolyam.
Vágólapra másolva!

Meglódult a forint a hétfői kereskedésben: a svájci frankkal szemben 208-ig erősödött a hazai pénz, míg az euróval szemben 278 alá is benézett a kurzus délután négy óra körül. Estére aztán ezen szint fölött stabilizálódott a forint a hazai kereskedés végével.

A dollár és a jen gyengülése jellemezte az elmúlt hetet az ezen a héten kezdődő tőzsdei jelentési periódusnak megelőlegezett kedvező adatok reményében erősödő kockázatvállalási hajlandósággal, az emelkedő tőzsdei árfolyam indexekkel párhuzamosan.

Az euró a múlt héten lendületet kapott az euróövezet pénzügyi stabilitásával szemben táplált bizalmatlanság gyengülésének köszönhetően, leginkább vezető uniós politikusok által az euróövezeti bankrendszer stressz-tesztjének várhatóan kedvező eredményére utaló megjegyzései hatására.

Az euró a pénteki és hét végi negatív korrekciójával együtt az elmúlt héten 0,6 százalékkal erősödött a dollárral szemben.