Adóváltozásokat sürget a turisztikai szakma

Vágólapra másolva!
Adóváltozásokkal, erősebb országmarketinggel lehetne felpörgetni a turizmust - állítják az ágazat képviselői, akik eljuttatták javaslataikat az új Széchenyi-terv vitairatához - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Tegnapig lehetett véleményezni az üzleti élet szereplőinek az Új Széchenyi-terv vitairatát - olvasható a Világgazdaságban. A turisztikai ágazat élt is a lehetőséggel, a nagy szakmai szövetségek mindegyike öszszetett javaslatcsomagot dolgozott ki.

Adóváltozásokat, erőteljesebb országmarketinget, kongresszusi központot, infrastrukturális fejlesztéseket szeretne többek között a szakma, amellett, hogy a vitairat általános céljait mindenki üdvözölte. Az Új Széchenyi-terv az idegenforgalom területén az egészségturizmusra összpontosít, célja többek közt, hogy tíz év alatt 350 ezer új munkahely jöjjön létre az ágazatban, s a turizmus nemzetgazdasághoz való hozzájárulása a duplájára nőjön. Közben Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója egy tegnapi szakmai konzultáción elmondta: még több nemzetközi eseményt vonzanának hazánkba, a szervezet működését pedig hatékonyabbá tennék.