Egy régi játékos eltűnik a magyar brókerpiacról

Vágólapra másolva!
Tizennyolc év után megszűnik a Cashline brókercég, az ügyfeleket a korábban a Hamiltont is bekebelező Buda-Cash veszi át.
Vágólapra másolva!

Megszűnik a Cashline Értékpapír Zrt., az ügyfeleket a Buda-Cash veheti át. A dolgozókat szeretnék tovább foglalkoztatni - értesült a Napi Gazdaság Online. A Cashline-t tizennyolc évvel ezelőtt alapították.

Tóth Zoltán vezérigazgató kedden jelentette be a dolgozóknak a cég megszűnését, az ügyfelek átvételéről erről szóló dokumentumokat kedden be is nyújtották a pénzügyi felügyeletnek. Az állomány átruházása mintegy három hónapot vesz igénybe - hangzott el a tájékoztatón a gazdaaági portál beszámolója szerint.

Albrecht Ottó, a Cashline tulajdonosa a Napi Gazdaság Online-nak elmondta: az elmúlt időszakban a tőzsdén tapasztalható forgalomcsökkenés, a különadók, illetve a magán-nyugdíjpénztárak megszűntetése fényében nem lát növekedési lehetőséget a piacban.

A Budapesti Értéktőzsde kedden megjelent statisztikái szerint a Cashline az azonnali piacon januárban kötött üzletek értéke szerint a tizenötödik volt a brókercégek rangsorában. A cég üzletkötői összesen 11,5 milliárd forint értékű tranzakcióban működtek közre. Az első helyet a Concorde szerezte meg 129 milliárd forintos forgalommal, a második az Erste 115, a harmadik pedig az Unicredit 63 milliárd forinttal. A BÉT szerint a Cashline-t átvevő Buda-Cash a januári statisztika szerint a nyolcadik volt 23 milliárd forintos üzletkötési értékkel.

A Buda-Cash arra számít, hogy a lépés hatásrára egy-két helyet előrébb tudnak ugrani. Legutóbb a Hamiltont vette át a Buda-Cash, ahol az volt a tapasztalat, hogy nagyobb forgalmat generáltak az ügyfelek a Buda-Cashnél, mint a korábbi cégnél. A Cashline-nal kapcsolatban Pintér nem számít ilyen aktivitás-növekedésre, mivel konkurens brókercégnek számítottak, így az sem várható el, hogy az ügyfelek száz százaléka átmenjen - derül ki a Napi Gazdaság Online cikkéből.