December 13-án jön Budapestre az IMF magyar misszióvezetője

Vágólapra másolva!
Informális látogatásra érkezik december 13-án Budapestre a Nemzetközi Valutaalap magyar misszióvezetője, Christoph Rosenberg a költségvetésről tájékozódik és megbeszéléseket folytat a magyar hatóságokkal is.
Vágólapra másolva!

Az IMF magyar misszióvezetője, Christoph Rosenberg az Európai Bizottság képviselőivel közösen 2011. december 13-16. között Budapestre látogat, hogy megbeszéléseket folytasson a hatóságokkal és tájékozódjon a költségvetéssel kapcsolatos fejleményekről" - közölte Irina Ivascsenko, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyarországi képviseletvezetője.

A képviseletvezető közleménye szerint "az informális látogatás nem része az IMF és az Európai Bizottság által potenciálisan nyújtandó elővigyázatossági pénzügyi segítséggel kapcsolatos hivatalos tárgyalásoknak, azonban segít előkészíteni ezen megbeszéléseket, amelyek a jövő évben indulnak".

Az IMF és az Európai Bizottság november 21-én kapott egy esetleges pénzügyi segítségre vonatkozó kérést a magyar hatóságoktól, amelyek jelezték, hogy az IMF és az Európai Bizottság által esetlegesen nyújtandó támogatást elővigyázatosságiként kezelnék - áll a közleményben.