Varga Mihály: Az egykulcsos adórendszerről is kész tárgyalni a kormány

Vágólapra másolva!
A Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint könnyen orvosolhatók az Európai Bizottság kifogásai. A kormány kész az egykulcsos adórendszerről is tárgyalni, ha a Nemzetközi Valutaalap ezt kéri - mondta Varga Mihály az m1 Ma reggel című műsorában.
Vágólapra másolva!

Az IMF-en a sor, hogy eldöntse, készenléti, elővigyázatossági hitelt, vagy a kettő kombinációját ajánlja Magyarországnak - mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

Varga Mihály az m1 Ma reggel című műsorában közölte, a kormány dolga most annyi, hogy készüljön a tárgyalásokra a Nemzetközi Valutaalappal. Arra a kérdésre, hogy a megállapodás veszélyezteti-e az egykulcsos adórendszert, az államtitkár azt mondta, ha ezt kérik, tárgyalunk erről. A Bloomberg egy, az ügyben járatos forrásától úgy értesült, hogy az IMF az egykulcsos adózás megváltoztatását is kérheti Magyarországtól. A forrás hozzátette, hogy az IMF általánosságban véve ellenzi az egykulcsos adórendszereket.

Az államtitkár szerint könnyen orvosolhatók az Európai Bizottság kifogásai, és abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy már le van írva, milyen észrevételeket lát az országgal kapcsolatban a bizottság.

Arról, hogy Járai Zsigmond távozott a Költségvetési Tanács éléről, az államtitkár kijelentette, tiszteletben tartja és tudomásul veszi a döntést. Elmondta azt is, Járai Zsigmond azt közölte vele, hogy jelenleg olyan üzleti környezetben dolgozik, amely erkölcsi szempontból sem teszi lehetővé, hogy ellássa ezt a munkát.

Varga Mihály valótlanságnak nevezte, hogy európai uniós küldöttek megkeresték volna azzal a felvetéssel, hogy egy stabil, kiszámítható gazdaságpolitikával Orbán Viktor utódja legyen a miniszterelnöki székben.