Demján nulla kamatozású hitelt akar

Vágólapra másolva!
Demján Sándor szerint a jövőben a termelő beruházásokat kell támogatni, akár nulla kamatozású hitellel is, és a hazai középvállalkozások uniós forráshoz juttatását kellene elősegíteni - a Széchenyi Kártya ötletgazdája a kártya tízéves évforduló ünnepségén mondta ezt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter társaságában.
Vágólapra másolva!

A Széchenyi Kártya valódi sikertörténet, Magyarországon az elmúlt tíz évben ezen kívül egyetlen program sem tudott célzottan 1000 milliárd forintot ilyen jól elkölteni, és egyben alkalmas arra is, hogy tükröt állítson ezen időszak elé - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter csütörtökön az évforduló ünnepségén, Budapesten. Matolcsy arról is beszélt, hogy a gazdaság nagy része válságban van, de lesz növekedés, és a költségvetési deficitet is kordában lehet tartani. Erről bővebben itt olvashat.

A miniszter szerint a Széchenyi Kártya önmagában hatalmas érték, és mutatja, hogy képesek vagyunk sikerekre.

Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke hangsúlyozta, a jövőben a termelő beruházásokat kell támogatni, akár nulla kamatozású hitellel is, és a hazai középvállalkozások uniós forráshoz juttatását kellene elősegíteni

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara úgy fogalmazott, a Széchenyi Kártya tapasztalatai alapján további sikereket lehetne elérni a piacra jutás támogatásában, az uniós források felhasználásában.

A Széchenyi Kártya rendszer működtető KA-VOSZ Zrt. adatai szerint az elmúlt tíz évben több mint 1000 milliárd forint kedvezményes kamatozású hitelt helyeztek ki a különböző konstrukciókon keresztül. Eddig Széchenyi Kártyát 218 ezren igényeltek, és 162 ezret adtak át.