Völner: Nem lesz miniszteri biztos a MÁV élén

Vágólapra másolva!
Az infrastruktúráért felelős államtitkár a Kossuth Rádióban azt mondta, lesz utóda a MÁV-tól távozó Szarvas Ferenc elnök-vezérigazgatónak, és a közösségi közlekedés átalakítását lehet, hogy intenzívebben fogja felügyelni a kormány.
Vágólapra másolva!

A MÁV élére nem kerül miniszteri biztos, lesz utóda a MÁV-tól távozó Szarvas Ferenc elnök-vezérigazgatónak, és a közösségi közlekedés átalakítását lehet hogy intenzívebben fogja felügyelni a kormány - mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára pénteken az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.

A Magyar Nemzet pénteki számában azt írta, hogy miniszteri biztost neveznek ki a MÁV-hoz, a szakember a vasúttársaság teljes átalakítására kap mandátumot. A lap úgy tudja, hogy a miniszteri biztos akár már pénteken átveheti a MÁV vezetését Szarvas Ferenc elnök-vezérigazgatótól. A Magyar Nemzet szerint a május 10-i távozásáig szabadságát töltő vezető a hét elején elbúcsúzott a menedzsmenttől.

Völner Pál a rádióműsorban hangsúlyozta: a közeljövőben a témában bejelentés lesz, "nem miniszteri biztos és nem a MÁV élére kerül kinevezésre". Az államtitkár elmondta: a közösségi közlekedés átalakítása nagyon nagy feladat, "elképzelhető, hogy a kormányzat kiemelten kezeli a kérdést".