IMF: Jelentős pontatlanságok vannak a Magyar Nemzet listájában

Vágólapra másolva!
Az IMF budapesti irodavezetője szerint jelentős pontatlanságok vannak abban a listában, amely a Magyar Nemzetben jelent meg. Orbán arra a listára utalva azt mondta, ilyen áron nem kell az IMF-től segítség.
Vágólapra másolva!

Jelentős pontatlanságokat tartalmaznak a sajtóban megjelent információk arról, hogy milyen ajánlásai vannak a nemzetközi hitelezőknek a magyar hatóságok számára - tudatta Irina Ivascsenko, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti irodavezetője a Magyar Nemzetben megjelent kölcsönfeltételekről szóló kérdésére válaszolva.

Szerinte az IMF és az Európai Bizottság - amint azt a júliusi látogatásuk végén is bejelentették - számos olyan gazdaságpolitikai lépésről tárgyalt a hatóságokkal, amelyek segítségével fenn lehet tartani a makrogazdasági és pénzügyi stabilitást, és amelyek alkalmasak egy markánsabb kilábalás megalapozásához. Ezen lépések általános irányát az IMF és a bizottság egy július végi közleményben ismertette, és a hatóságoknak egy részletesebb levelet nyújtottak át - tette hozzá.

A közlemény szövege

Ahogyan július végi látogatásunkkor közöltük, az IMF-Európai Bizottság delegációja tárgyalt a magyar kormánnyal egy sor olyan lépésről, amely a gazdasági és pénzügyi stabilitás fenntartását, és egy nagyobb gazdasági növekedés megalapozását szolgálhatják. A lépések általános irányait a július 26-i sajtóközleményben foglalta össze az IMF és az Európai Bizottság, és egy jóval részletesebb jelentést küldtünk a magyar hatóságoknak. Jelentős pontatlanságok vannak egyes médiaközlésekben erről a jelentésről.



A Magyar Nemzetben megjelent listára utalva Orbán Viktor azt mondta csütörtökön, hogy ilyen áron nem kell segítség a szervezettől. Bővebben itt olvashat erről.