Magyar cég takarítana a Sandy után

Vágólapra másolva!
A Kürt Zrt. felajánlotta a segítségét az amerikai katasztrófában adatvesztést elszenvedőknek, hogy besegít a Sandy hurrikán által megrongált informatikai rendszerek helyreállításába - közölte a társaság. 
Vágólapra másolva!

A Kürt az amerikai Magyar Nagykövetséghez, a virginiai vállalkozásfejlesztési ügynökséghez és a nemzetközi hírügynökségekhez is eljuttatta a felajánkozásáról szóló levelét. "Kapacitásunk erejéig vállaljuk a hurrikán során elveszett adatok ingyenes adatmentését az érintett cégeknek és magánszemélyeknek. Leginkább elázott, elektronikusan sérült adathordozók érkezésére számítunk. Hasonló esetben már segítettünk Magyarországon a 2010-es árvíz károsultjainak és dél-németországi ügyfeleinknek, amikor ugyanazon évben nagy károkat okoztak a tavaszi áradások." - tette hozzá Szekeres Gábor, a KÜRT Adatmentés üzletágának vezetője.

A társaság szerint a Sandy pusztításának mértéke meghaladta az előzetesen becsültet és óriási károkat okozott az infrastruktúrában, informatikai rendszerekben. A lakossági és céges felhasználók tömegei mellett érintettek a legnagyobb szolgáltatók is, mint az Amazon, a Facebook vagy a Google, amelyek Észak Karolina és Virginia területén mind rendelkeznek helyi adatközpontokkal.

A Kürt emlékeztet rá, hogy júniusban egy vihar már adatvesztéses katasztrófát okozott az Amazon egyik adatközpontjában, ami felhasználók millióit érintette. A Mashable internetes portál állítása szerint az Amazon-cloud tartalmazza az interneten tárolt adatok 1 százalékát. Bár ezek az adatközpontok rendelkeznek úgynevezett katasztrófa elhárítási tervvel, és az adatok biztonsági másolatai fizikailag általában egy másik helyen is tárolódnak, de száz százalékos garanciát adatvesztések ellen senki sem vállal.

A cloud vagy felhő típusú adattárolási szolgáltatásoknak ma szinte mindenki a használója. Az ingyenes e-mail szolgáltatások, az államigazgatásban alkalmazott e-ügyintézés, az összes internetes média- és adattároló szolgáltatás mind valamilyen felhő infrastruktúra használatán alapul. A szakértők azt tanácsolják, hogy azokról az adatainkról, amelyeket felhőben (távoli adattárolókon) tartunk, készítsünk biztonsági mentést lokálisan vagy másik felhő tárolóra, ha erre módunk van.