200 ezer eurós visszatérítést kap a Masterplast

Vágólapra másolva!
200 ezer eurós visszatérítés illeti meg a Masterplastot, miután a társaság pert nyert a Szerb Vámhatóság ellen - derül ki egy délelőtti sajtóközleményből. A vállalat számára jól sikerült a kimelkedő jelentőségű október havi forgalom is.
Vágólapra másolva!

A társaság az alábbi közlemányt tette közzé értékesítési adataival és a nemrégiben lezárult bírósági perrel kapcsolatban:

"Megugró értékesítés és komoly sikerek jellemezték a Masterplast Nyrt. elmúlt hónapjait. A társaság kedvező megállapodást kötött egy korábbi beszállítójával, illetve pert nyert a Szerb Vámhatóság ellen, amelynek köszönhetően mintegy 200 ezer eurós visszatérítés illeti meg a céget.
Jelentős mértékben növelni tudta forgalmát az októberi időszakban a Masterplast Nyrt. az egy évvel korábbihoz képest. A vállalat számára az egész éves teljesítmény szempontjából is fontosnak számító hónapban több termékkategória értékesítése is alaposan megugrott. Így például komoly érdeklődés mutatkozott az üvegszövet iránt, ennél a terméknél kimagasló, 64 százalékos növekedést ért el a társaság 2012. októberében a múlt év hasonló időszakával összevetve. Nagy volt a kereslet általánosságban a szigetelőanyagok iránt is, ebben a termékkörben 21 százalékos volt a bővülés.

Az év vége felé több, korábban kezdődött ügy is kedvezően zárult a Masterplast Nyrt. számára. A 2005-2010 közötti időszakra vonatkozóan a Szerb Vámhatóság utólagosan többlet vám- és ÁFA-fizetési kötelezettséget állapított meg a társasággal szemben a szárazépítészeti gipszkarton profilok kapcsán. A Szerb Vámhatóság által megállapított fizetési kötelezettség mintegy 200 ezer euró volt, ami a 2011-es évben a vállalat könyvében elszámolásra került.

A döntés ellen a Masterplast Nyrt. jogorvoslattal élt és a Belgrádi Közigazgatási Bíróság ítéletében megsemmisítette a vámhatósági végzéseket. A jogtalanul megfizettetett vám kötelezettség visszautalásának ütemezése a Pénzügyminisztérium és a Vámhatóság reakciójától is függ, de a vállalat számára akár gyorsan realizálódó bevételként is jelentkezhet.

A vállalat készpénz pozícióját tovább javítja, hogy a Masterplast Nyrt. visszakap egy összegben 390.000 eurót egy kedvező feltételekkel felbontott beszállítói megállapodás után. A vállalat közös megegyezéssel felbontotta a belga székhelyű ASBO céggel bitumenes hullámlemezre vonatkozó gyártási megállapodását, így az annak biztosítására korábban letétbe helyezett 390.000 eurós összeg 2012. december 31-ig felszabadul és a társaság rendelkezésére áll.

A biztató év végi eredmények és a vállalat pénzügyi helyzetét pozitívan befolyásoló egyszeri tételek jó alapot teremtenek a következő évekre meghatározott, a növekedést és a folyamatos innovációt célként megfogalmazó stratégiánk megvalósításához - mondta el Tibor Dávid."

Masterplast

Forrás: [origo]