Richtert kell venni az elemző szerint

Vágólapra másolva!
Továbbra is a Richter részvények vásárlására buzdít az Erste. Az elemző szerint az MSCI index átsúlyozás miatt sokat eső részvény árfolyama jelentős potenciállal kecsegtet az 50 460 forintos célárfolyamot figyelembe véve. Korábban a gyógyszercég papírjaira 50 200 forintos célárfolyam volt érvényben, vagyis ehhez képest nem változtatott érdemben az elemző.
Vágólapra másolva!

A Richter a régiós gyógyszercégek közül továbbra is az egyetlen, melynek valós esélye van arra, hogy originális termékkel jelenjen meg a piacon. A vállalat a nőgyógyászati termékek tekintetében réspiacon tevékenykedik, de az orosz/FÁK térségben való jelenlét is az átlagosnál nagyobb növekedési lehetőségekkel kecsegtet.

Az elemző az idei év vonatkozásában a következők miatt eszközölt változtatásokat modelljén: a korábban prognosztizáltnál erősebb orosz és FÁK piaci növekedés; gyengébb forint árfolyam; a kutatás fejlesztési költségek adóból történő leírhatóságának állandósítása; a Foresttől az idei évben várható mérföldkő kifizetések;magasabb effektív adókulcsok.

Az elemző diszkontált készpénzáramlás alapú modellje szerint 50 460 forintos tizenkét havi célárfolyam adódik a papírokra, ami csupán kismértékben múlja felül a korábbi 50 200 forintos értéket. Bár az elemzői kar összességében is a jelenleginél magasabb árfolyamot vár a következő egy évben, az Erste még a piaci átlagnál is optimistább az 50 ezer forint feletti célárával. Az Erste szerint a a relatíve turbulens magyar részvénypiaci környezetben a Richter az egyik leginkább preferált befektetési lehetőség, mely a nagy exportkitettsége miatt élvezi a gyenge forint kedvező hatásait.

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!