302 forint felett is járt az euró

Vágólapra másolva!
A szerdán este valamivel 300 forint felett álló euróárfolyam csütörtökön kora reggel először enyhén lefelé indult, majd 8 óra körül emelkedni kezdett.
Vágólapra másolva!

Az euró árfolyama csütörtökön reggel fél 9 után átlépte a 301 forintos határt, és később egészen 302,9-ig emelkedett, majd visszaesett valamivel 301 forint fölé. A dollárért ugyanekkor 231,5, a svájci frankért 244,1 forintot adtak.

"Valószínűleg nincs különös oka a mai gyengülésnek, egyszerűen arról van szó, hogy a hétfői kamatdöntés után nem tudott megnyugodni a piac, nem tudott tartósan 300 alá süllyedni az árfolyam" - mondta az [origo] kérdésére Buró Szilárd, az Equilor pénzügyi szolgáltató devizakereskedője.

"Ebben a hangulatban könnyen újraéledtek azok a spekulációk, amelyek a gyengülésre játszanak. Szerintem 304 forint fölé minden további nélkül drágulhat az euró a következő napokban, de nagyobb gyengülésre most nem számítok, 305 körül látszik egy erősebb ellenállási szint" - tette hozzá Buró Szilárd.

A forint azóta gyengül látványosan, hogy Matolcsy György csütörtökön bejelentette, a Magyar Nemzeti Bank kéthetes kötvényeit várhatóan betétekre cserélik, és változnak a feltételek is. (Az intézkedés hatásairól itt olvashat bővebben.) A hétfői kamatdöntés nem okozott azonnali gyengülést - leszámítva azt a megugrást, amely a Bloomberg hírügynökség téves információja miatt következett be.