Elhunyt a Danubius hotellánc elnöke

Vágólapra másolva!
Elhunyt a Danubius cégcsoport elnöke, Sir Bernard Schreier, aki 17 éven keresztül irányította a hoteleket üzemeltető vállalatot. Halála után bizonytalanná válhat, hogy milyen elv szerint fogják vezetni a társaságot az őt követő örökösök, és folytatódnak-e a Schreier által megkezdett sajátrészvény vásárlások.
Vágólapra másolva!

Június elsején, 95 éves korában elhunyt Sir Bernard Schreier, a Danubius Hotels Nyrt. elnöke, aki 1996-tól irányította a hoteleiről ismert társaságot. Schreier felügyelte többek között a Danubius magyarországi, majd a későbbiekben más közép-európai országokba történő terjeszkedését, melynek következtében a csoport Európa vezető gyógyszálloda tulajdonosa és üzemeltetője lett - áll a Bét közleményében.

Az elnök az utóbbi időben egyre aktívabban vásárolta a Danubius részvényeit, mely a papírok BUX indexbe való bekerülésével együtt további aktivítást hozott a részvény piacára. Schreier elnöke volt a CP Holdings Limitednek, mely a Danubius részvénypakkjának 77,72 százalékát birtokolja.

Forrás: [origo]

A Danubius szemponjtából az egyik legfontosabb kérdés, hogy az örökösök hogyan fognak viszonyulni az elhunyt befektető korábbi stratégiájához, és folytatják-e a részvényvásárlásokat, valamint milyen elvek szerint fogják irányítani tovább a vállalatot.

A Danubius részvényei alacsony forgalom mellett, jelenleg 13,7 százalékos pluszban forognak.

Danubius (Bét)

Forrás: [origo]