5 milliárd forintos buszmegrendelést nyert a Rába

Vágólapra másolva!
61 darab csuklós autóbusz szállításáról írt alá megállapodást a Volánbusz Zrt.-vel a Rába, melyről korábban már a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is beszámolt. A 16 millió eurós, azaz a közel 5 milliárd forintos megrendelés pontos összege mostanáig viszont nem volt nyilvános.
Vágólapra másolva!

61 darab csuklós autóbusz szállításáról írt alá megállapodást a Volánbusz Zrt.-vel a Rába, melynek összértéke mintegy 16 millió euró, azaz közel 4,8 milliárd forint - közölte a társaság. Maga a tendergyőzelem nem számít újdonságnak, ugyanakkor a szerződés értéke már az újdonság erejével hathat. Az Investor.hu hasábjain már korábban beszámoltunk róla, hogy a MAN mellett a Rába-Volvo szállíthat 10 milliárd forint értékben a Volánbusznak autóbuszokat. A szállítások 2014 tavaszától kezdődnek.

A Volánbusz Zrt.-vel megkötött szerződés a Rába-Volvo együttműködés elsőfontos eredménye. A vállalat továbbra is éves szinten 200-300 modern autóbusz szállításával számol. A közlemény szerint felek ezért továbbra is aktívan figyelik a piaci lehetőségeket és törekednek a megrendelői igények versenyképes megoldásokkal történőkielégítésére.

A Rába korábban úgy kalkulált, hogy az együttműködés éves szinten 15-20 milliárd forintos új piacot jelent, ami egyáltalán nem elhanyagolható a cég éves 42 milliárd forintos bevételéhez képest. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a futómű üzletág eddig is a Rába fókuszterületének számított, amin nem mellesleg a legnagyobb profitmarzsot tudja elérni.

A Rába árfolyama

Forrás: Origo