Indiában nyújtózkodhat a Vodafone

Vágólapra másolva!
Egyre többet találgatás lát napvilágot a sajtóban a Vodafone lehetséges terjeszkedéséről, mióta a társaság megegyezett a Verizonnal az amerikai leányukban meglévő részesdésének eladásáról. A legfrissebb hírek szerint a brit telekomóriás indiában készül terjeszkedni, legalábbis az operáció helyi vezetője erről számolt be a Financial Timesnak.
Vágólapra másolva!

India terjeszkedésbe foghat a közeljövőben a Vodafone, legalábbis a brit telekomcég indiai egységének a vezetője szerint. Marten Peters a Financial Timesnak fejtette ki, hogy a felvásárlási szabályok várhatóan már az idén egyszerűsödnek az ázsiai országban, aminek köszönhetően a brit telekommunikációs cég is terjeszkedésbe foghat. A Vodafone tervei között szerepel, hogy kivásárolja a jelenlegi kisebbségi tulajdonosokat az indiai egységben, és ezzel 74 százalékról 100 százalékra növelje részesedését.

A Vodafone áprilisban még arról számolt be, hogy a 2013-14 időszakban mintegy 1 milliárd dollárt fektetne be Indiában. Azonban, ha minden akadály elhárul a Verizon-tranzakció elől, akkor a Goldman Sachs szerint a Vodafone hajlandó lehet nagyobb összeget is az ázsiai országba invesztálni, ahol már jelenleg is a második számú mobilszolgáltatónak számít.

Forrás: Origo

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Vodafone az amerikai leányának eladásából befolyó 130 milliárd dolláros összeg egy részét várhatóan gyorsabb növekedési potenciállal rendelkező régiókba és üzletekbe fektetné be. A brit mobilszolgáltató afrikai, ázsiai és közel-keleti régiójának vezetője még a Bloombergnek adott interjújában mondta el, hogy a Vodafone befektetési lehetőségek után kutat Afrikában, ahol véleménye szerint a profit rövidesen meghaladhatja a dél-európait. A hírek szerint az egyik célpont a Maroc Telecom, Észak-Afrika egyik legnagyobb telekomtársaság lehet, de a Vivendi francia leánya, az SFR bekebelezése is szóba került.

A Vodafone még augusztus végén erősítette meg, hogy ismét tárgyalásokat folytat a Verizonnal, amire akkoriban jókora pluszba lendült az árfolyama. Azóta mintegy 13 százalékos emelkedést tudhat maga mögött a telekompapír.

A Vodafone árfolyama (London)

Forrás: Origo