Vágólapra másolva!
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kijavította a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) által korábban feltárt pontatlanságokat a „Technológiai startup ökoszisztéma-építés” című pályázatban – írja az MTI.
Vágólapra másolva!

A pályázat célja, mint az a felhívásban olvasható, „a nemzetközi piacokon versenyképes, magyar vagy akár a környező országokban elért K+F eredményekre alapuló vállalkozások felépítése és működésének beindítása, ezzel hozzájárulva a gazdaság hosszabb távú növekedéséhez”.

A kockázati tőkebevonásnak meg kell teremteni az alapjait, a technológiai inkubáció elengedhetetlen. Ezt biztosítaná az a környezet, amely a pályázat nyomán remélhetőleg felvirágzik. A pályázat segítségével elérhető erőforrások és szolgáltatások – mentorálás, oktatás, tréning, menedzsment, kapcsolati háló, üzleti előrehaladás – a kiírók szándéka szerint nagyban javítják annak esélyeit, hogy az adott startupok életben maradjanak, majd az optimális kezdet után elindulhasson a hokiütő-növekedés, illetve a startup megcélozhassa a globális piacjelenlétet.

Mint arról a MISZ tájékoztatott, Cséfalvy Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára kezdeményezte a közös megbeszélést, amelyen az NGM, a MISZ és a NIH vezetői több módosításról állapodtak meg, egyebek között az első alprogram beadási határidejét október 31-éről november 15-ére változtatták. A MISZ július végén tett javaslatot a már megjelent kiírás átírására, elírások, pontatlanságok és belső ellentmondások korrigálására. A további felvetéseket a NIH megvizsgálja. A MISZ közlése szerint a felek egyetértettek abban, hogy a Kutatási és Technológiai Alap finanszírozásával megvalósuló startup ökoszisztéma építésének támogatását folytatni kell, ezért szoros együttműködést vállaltak a pályázatok szakmai előkészítésében.