Nagyot ütöttek az Egis partnerén

Vágólapra másolva!
Padlóra küldték az Egis partnerét a dél-koreai Celltriont, miután olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a vezérigazgató állítólag manipulálta a részvényárfolyamot. A MoneyToday-ban megjelentek hatására 15 százalékos zuhanásba taszították a részvényt, de a kereskedés vége felé közeledve már "csak" 5 százalékhoz közeli a mínusz.
Vágólapra másolva!

Óriásit zuhant napközben az Egis partnerének, a dél-koreai Celltrionnak az árfolyama a szöuli tőzsdén, miután a helyi pénzügyi felügyelet árfolyam manipulálás alapos gyanújával vizsgálatot indított a vezérigazgató ellen, írta a MoneyToday meg nem nevezett felügyeleti forrásokra hivatkozva.

A részvények árfolyama hirtelen 15 százalékkal esett a hírek hatására, de a kereskedés végéhez közeledve már mérsékelte lejtmenetét, de még mindig 5 százalék feletti mínuszban tartózkodik. Seo Jung-jin vezérigazgató állítólag bizalmas információkat használt az árfolyam befolyásolására, a felügyeleti szerv pedig már pénteken elkezdte az eset kivizsgálását. A Celltriontól egyelőre várják a hivatalos tájékoztatást, és addig nem is akarnak nyilatkozni az ügyben. Eddig a felügyelettől sem kívánták kommentálni a megjelent információkat, írja a Reuters.

A Celltrion alapító tulajdonosa, Jung-jin még áprilisban jelezte, hogy értékesíteni kívánja a Celltrion Holdingson keresztül meglévő részesedését. A mostani hír azért érdekes, mert olyan spekulációknak szolgáltathat alapot, hogy a vezér azért akarhatta feljebb hajtani az árfolyamot, hogy drágábban tudjon megválni részesedésétől. A pakkja körülbelül 1,3 milliárd dollárt érhet a jelenlegi árfolyammal számítva.

Az Egis még 2010 februárjában kötött megállapodást 8 bioszimiláris termék forgalmazásáról a Celltrionnal. A magyar gyógyszergyártó azt várja, hogy a következő üzleti évben számos közép-európai országban jelenhetnek meg a Celltrion biohasonló készítményeivel. De például Fehéroroszországban már meg is vetette a lábát a Flammegis nevű termékkel, ami az első monoklonális antitestnek számít Európában.

A Celltrion árfolyama (Szöul)

Forrás: investor.hu