Kerekesszék, bekötött szemek, füldugók

Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom a fogyatékos emberek foglalkoztatásáért tett törekvéseiért elnyerte a Fogyatékosság-barát munkahely elismerést.
Vágólapra másolva!

A Salva Vita Alapítvány 2010-ben vezette be ezt az elismerést, azzal a céllal, hogy az álláskereső fogyatékos emberek és a munkáltatók egymásra találását segítse.

A pályázat zsűrije a vállalat úgynevezett érzékenyítő programjait értékelte, vagyis azt, hogy a dolgozókat felkészíti a fogyatékosság kezelésére.

A cég dolgozói mozgássérültek, vakok és gyengén látók illetve siketek és nagyothallók élethelyzeteit tapasztalhatják meg, különböző kerekesszékes sportágakkal, a Braille-írás alapjaival ismerkedhetnek meg, illetve a szem teljes kitakarásával vagy füldugóval teljesítendő kihívásokat kaphatnak.

A további fejlesztési tervek között szerepel a fogyatékkal élők toborzásának akadálymentesítése, vagyis a vállalati honlap optimalizálása a vakok és gyengén látók által használt felolvasó programokhoz, az akadálymentesített munkavégzési helyszínek jelölése, igény esetén jeltolmács biztosítása, az álláshirdetések speciális igényekhez kötődő árnyalása.

AzOrigót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.