Egy év alatt másodszor járt a tilosban az OEP a vényekkel

Vágólapra másolva!
Hirdetmény közzététele nélküli közbeszerzésen bízta meg az OEP a Szenzor Kft.-t vények gyártására és szállítására, a közbeszerzési döntőbizottság szerint szabálytalanul történt az egész, hárommilliós bírságot kapott az állami egészségbiztosító.
Vágólapra másolva!

Egy éven belül másodszor marasztalta el és sújtotta bírsággal a Közbeszerzési Döntőbizottság az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat (OEP), írja a Napi Gazdaság. Az OEP most is rendkívüli sürgősségre hivatkozva, hirdetmény közzététele nélküli, nem nyilvános közbeszerzésen állapodott meg vények gyártására, leszállítására a régi-új nyertes Szenzor Kft.-vel bruttó közel 120 millió forintért.

Az OEP hárommillió forintos büntetést kapott most.

A mostani, bírságot kiérdemelt eljárás érdekessége, hogy azt egy korábbi nyilvános, de fedezethiány miatt eredménytelenített tender után bonyolította le az OEP. Az új eljáráson két meghívott pályázó volt, a Szenzoron kívül az Állami Nyomda utódjának számító ANY Biztonsági Nyomda Zrt., és az egészségbiztosító ugyan elkészítette a két pályázó ajánlatáról az összesítést, de azt nem küldte el a cégeknek, ennek ellenére másnap már szerződést kötött a Szenzorral.

A közbeszerzési döntőbíróság szerint egyebek mellett nem állt fenn a jogalapja a hirdetmény nélküli eljárásnak.