Hernádi fotója megjelent az Interpol oldalán

Vágólapra másolva!
A magyar rendőrség megkapta a horvát szervek megkeresését Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója ügyében, azt - a szokásos eljárásnak megfelelően - továbbította az igazságügyi tárcához.
Vágólapra másolva!
Hernádi Zsolt az Interpol honlapján. Forrás: Interpol

Hernádit a horvát hatóságok azzal gyanúsítják, hogy vesztegetési pénzt fizetett Ivo Sanader volt horvát kormányfőnek azért, hogy a Mol meghatározó befolyást szerezzen a Mol-INA olajipari vállalat irányításában. A Mol visszautasította a vádakat.

Az Interpol az elnök-vezérigazgató fotóját feltette a keresett személyeket tartalmazó, interneten is elérhető adatbázisába. Az oldalon Hernádi Zsolt személyes adatai mellett a vesztegetés vádját közlik, illetve szerepeltetik a szokásos formulát, amely arra szólít fel mindenkit, hogy ha bármilyen információja van a személlyel kapcsolatban, lépjen kapcsolatba a helyi rendőrséggel vagy az Interpollal.

Az MTI emlékeztet, hogy a magyar ügyészség által korábban lefolytatott magyarországi nyomozás során Hernádi Zsolt együttműködött a magyar hatóságokkal, és részletes tanúvallomást tett. A Központi Nyomozó Főügyészség 2012. január 20-án megszüntette az eljárást, mert "sem Hernádi Zsolt, sem más magyar állampolgár nem követett el bűncselekményt".