Itt az Apple-China Mobile megállapodás!

Vágólapra másolva!
Hivatalosan is megállapodott egymással az Apple és a világ legnagyobb mobilszolgáltatója, a China Mobile, miután a kínai társaság is felvette kínálatába az Apple készülékeit. Így hat éves huzavona végére tettek pontot a felek.
Vágólapra másolva!
  • Fontos hangsúlyozni, hogy a korábbi képernyőfotókkal, spekulációkkal, bennfentes értesülésekkel szemben euzúttal hivatalos megállapodásról van szó.
  • Az Apple számára ez kulcsfontosságú, mivel ezzel egy óriási (kínai) piacon tudja majd növelni részesedését. A China Mobile jelenleg közel 770 millió felhasználóval rendelkezik, amivel 62 százalékos részesedése van Kínában.
  • A Morgan Stanley még december 16-án publikált egy jelentést, aminek értelmében közel 12 millió iPhone-t adhat majd el 2014-ben az Apple a China Mobile-on keresztül. A Piper Jaffray ugyanakkor 17 millió eladott telefonnal számol, míg más elemzők a 20 milliót sem tartják kizártnak.
  • A China Mobile szintén nem jár rosszul, mivel így főleg nagyobb pénztárcával rendelkező ügyfeleket szerezhetnek, akik például csak iPhone-t hajlandóak vásárolni.
  • Az előregisztációs folyamat december 25-től indul, és az iPhone 5s és 5c készülékek pedig már január 17-étől elérhetőek lesznek a China Mobile-nál. Az eladási árakról ugyanakkor egyelőre nincs információ.