Nyugdíjra is gyűjthettek Bitcoinban

Vágólapra másolva!
Rövid ideig már Bitcoinban is gyűjthették nyugdíj-megtakarításaikat az USA egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltatójának, a Fidelitynek az ügyfelei - tájékoztatott a Marketwatch.  
Vágólapra másolva!

Tovább pörög a Bitcoin körüli őrület, ezúttal a Fidelity, az USA egyik vezető pénzügyi szolgáltatója, alapkezelője jelentette be a hét első felében, hogy együttműködést kötött a SecondMarket's Bitcoin Investment Trust nyíltvégű alappal. Az SBIT csak a virtuális devizában fekteti be a befektetők pénzét, és az együttműködés értelmében a Fidelity ügyfeleinek egy rövid ideig lehetővé vált, hogy a nyíltvégű alapban helyezzék el nyugdíjra szánt megtakarításaikat.

A Fidelity csütörtök késő este viszont jelezte, hogy többé nem teszi lehetővé a Bitcoin-alapba történő befektetéseket az SBIT-nél. A szóvívő nem mondta el, hogy mi volt a hirtelen változtatás oka, csak annyit közölt, hogy megszüntették ezt a pénzügyi lehetőséget a lakossági ügyfeleiknél. A tájékoztatás szerint a Fidelity-nek csak egy-két ügyfele fektetett az SBIT alapjába a néhány nap alatt.

A két fél megállapodása mindenesetre kitűnően jelzi a Bitcoin körüli óriási felhajtást. A virtuális deviza körüli őrület oda vezetett, hogy az Egyesült Államok egyik legjelentősebb pénzügyi szolgáltatója is fantáziát lát benne, és néhány napig lehetővé tette az ügyfeleinek, hogy Bitcoinba helyezzék el vagyonukat. A Fidelity a Bitcoin Investment Trust eddigi legnagyobb nevű ügyfele, ám az alap vezérigazgatója reméli, hogy ezután további „nagyhalak” fognak velük együttműködni.

Barry Silbert, a SecondMarket vezérigazgatója szerint az amerikai bankok is hamarosan elkezdenek majd Bitcoinba fektetni, és néhány hónapon belül jelentős összegek érkeznek majd tőlük a Bitcoin piacára. Az óriási keresletet jól mutatja, hogy SBIT alig két hónapja indult, és már 62,6 millió dollárnyi vagyont kezel.

A múlt héten a legnagyobb amerikai bankok közül a Bank of America kezdte meg a Bitcoin követését, tehát folyamatos figyelését, elemzését. A BofA 1300 dolláros fair árat fogalmazott meg a virtuális devizára, tehát a szakértők szerint van még tér az emelkedés előtt.

Ezen túl a Bitcoin számlákat és a devizával való fizetési szolgáltatásokat lehetővé tevő Coinbase 25 millió dollárt kapott Andressen Horowitztől, aki az USA egyik leghíresebb befektetője - írja a Techcrunch.com. A korábbi forrásgyűjtésekkel együtt a Coinbase már 31 millió dollárt gyűjtött össze a különböző befektetőktől, akik így kívánnak profitálni a virtuális fizetőeszközből.

A Bitcoin körüli "hype" eredményeként rövid időre drágább volt a deviza az aranynál is, az árfolyam ma 960 dollár körül mozog.

Forrás: [Tradingview.com, Investor.hu]

Hallgassa meg befektetési klubunkon, mibe fektetnek a profik év végén!

Időpont: 2013. december 16., 17:30

A rendezvény INGYENES