Megint vette a PannErgyt az igazgatósági tag

Vágólapra másolva!
Ismét vásárolt a PannErgy igazgatósági tagja, Briglovics Gábor.
Vágólapra másolva!

A PannErgy mai bejelentése szerint Briglovics Gábor 2013. február 19-én 10 ezer darab PannErgy Nyrt. törzsrészvényt vásárolt a CIB Bank Zrt. közreműködésével 299 forintos átlagáron. A tranzakciót követően Briglovics Gábor által tulajdonolt PannErgy Nyrt. részvények száma 13 600 darabra, tulajdoni hányada 0,0646 százalékra, míg a szavazati joga 0,0744 százalékra nőtt. Briglovics Gábor már pénteken is vette a PannErgyt.

A mai bejelentés volumene ugyan nem tekinthető jelentősnek - mintegy 3 millió forint értékben vásárolt az igazgatósági tag -, de a PannErgyhez közelálló befektetők vásárlásai mindenképp érdekesek. A vállalat egyik nagytulajdonosa, a Lazarus a nagy árfolyam-esés nyomán nem tudja tovább finanszírozni a PannErgy részvényeire vonatkozó határidős pozícióit, így az elmúlt hetekben erőteljes eladói nyomás alakult ki a kényszerlikvidálások miatt.

Ahogy tegnap is beszámoltunk róla, hatalmas átkötés történt a PannErgy piacán, ami a PannErgy megmaradt határidős pozícióival gyanúsan megegyező nagyságú volt. Ez azt is jelenti, hogy a határidős pozíciók likvidálása teljes egészében megtörtént, de elképzelhető, hogy egyszerű technikai lépés volt az átkötés. Hivatalos bejelentés egyelőre nem érkezett.

A PannErgy ma reggel kisebb eséssel indult, a nyitás után negyedórával 1,3 százalékos eséssel 306 forinton állt az árfolyam.

PannErgy (napi grafikon)