Megemelte Egis célárát a Concorde is

Vágólapra másolva!
26 000 forintra emelte az Egis részvényeire vonatkozó célárát a Concorde a korábbi  25 000 forintról. Ez már rövid időn belül a második kedvező lépés, hiszen múlt hét pénteken a Raiffeisen tette ugyanezt a gyógyszercég papírjaival 24 100 forintra emelve korábbi 22 400 forintos célárát.
Vágólapra másolva!

Újabb kedvező hír érkezett az Egisszel kapcsolatban, ugyanis ma a Concorde megemelte a társaság papírjaira vonatkozó célárát a korábbi 25 000 forintról 26 000 forintra. Rendkívül optimistának tűnik az elemző, hiszen körülbelül 38 százalékkal magasabb a várakozása, mint a jelenlegi árfolyam.

Forrás: [origo]

Legutóbb múlt hét pénteken érkezett céláremelés a gyógyszercég részvényeire vonatkozólag, akkor a Raiffeisen lépett és emelte 24 100 forintra korábbi 22 400 forintos árát.

Forrás: [origo]

Ma reggel egy örömteli hír is napvilágot látott a vállalattal kapcsolatban. Habár nem kezdheti el sokkal korábban értékesíteni saját koleszterincsökkentő gyógyszerét Amerikában az Egis partnere, amíg az AstraZeneca hasonló termékének le nem jár a szabadalmi védettsége, azért az Egis sem marad ki teljesen az üzletből. A megegyezés értelmében a hazai gyógyszercég kvázi egyszeri jelleggel jutna igen jelentős, a vállalat éves nettó jövedelmének akár felére is rúgó bevételhez.

Az Egis jelenleg másfél százalékos pluszban tartózkodik a kedvező hírek és a jó piaci hangulat hatására, bár a napi maximumáról viszonylag sokat esett a részvény.

Az Egis árfolyama (BÉT)

Forrás: [origo]