Vágólapra másolva!
Kiváló hangulatban telt ma a kereskedés Ázsiában, a fontosabb indexek közül a Nikkei 1 százalék feletti pluszban járt, míg az ausztrál tőzsde már 2,3 százalékos pluszt ért el. Közben a jen folytatja gyengélkedését a dollárral szemben, ismét a 100-as szint közelében alakulnak a jegyzések. Tegnap az amerikai piacon hasonló jó hangulat volt a jellemző, 0,4-1,3 százalékos pluszokat értek el a vezető indexek, főleg a Zynga ugrott nagyot, 10 százalékot erősödött a technológiai cég árfolyama.
Vágólapra másolva!

Megint 100 felett lehet az USDJPY árfolyama

Ismét a 100-as szint közelében ólálkodik a jen árfolyama a dollárral szemben, utoljára június elején voltak 100 felett jegyzések.

Az USDJPY árfolyama

Forrás: Origo

Túlnyomórészt az optimizmus jellemzi ma az ázsiai piacokat, a fontosabb indexek közül a csak a dél-koreai KOSPI és a hongkongi tőzsde nem tudott erősödni, ám számottevő visszaesés itt sem születettek. A tegnap gyengélkedő ausztrál piac viszont ma valamelyest korrigált, 2,6 százalékos pluszban jár az index.

Forrás: Origo

Nem változtatott a 2,75 százalékon álló alapkamaton ma reggel az ausztrál jegybank, ami nem okozott meglepetést, hiszen a megkérdezett elemzők többsége erre számított. A jegybank közleménye szerint a fogyasztói árindex szintje további lazításra ad lehetőséget. Az RBA szerint az ausztrál dollár akár tovább is gyengülhet.

Zárásig kitartott a jó hangulat

Sikerült megtartani a nap közben látott pluszokból a zárásra is, a főbb indexek 0,4-1,3 százalékos emelkedéssel tudtak zárni tegnap.

Forrás: Origo

A főbb S&P 500 szektorok közül csak a közmű és távközlési cégek papírjai nem remekeltek, előbbi egyenesen 1,3 százalékos mínuszig jutott. Legjobban az ipari cégek részvényei szerepeltek.

Forrás: Origo

Az elmúlt hat év során nagyjából 1,26 ezer milliárd dollárnyi pénzt raktak kötvényalapokba a befektetők, de úgy fest, a TrimTabs adatai szerint is változik a széljárás. Az előző héten 61,7 milliárd dollárt vontak ki kötvényekből, melynek egy része, 8,17 milliárd dollár pénzpiaci alapokba ment. A Lipper adatai is hasonló mozgásokat mutatnak. Amennyiben tartós lesz a pénzkivonás a kötvényalapokból, akkor minden bizonnyal hozamemelkedésre lehet számítani a legtöbb piacon.

Új igazgatót szerzett a Zynga. A Facebook játékok fejlesztéséről ismert cég a Microsoft szórakoztató üzletágának korábbi vezetőjét csábította el. A vállalat korábbi vezérigazgatója, Mark Pincus marad a társaság elnöke. A hír megjelenése után több mint 10 százalékot ugrott a részvény.