Gázkereskedő és filmes cég vezeti az adósok listáját

Vágólapra másolva!
A legtöbb pénzzel egy gázszolgáltató cég tartozik az államnak. A magánszemélyek közül pedig egy győri férfi felejtett el befizetni 176 millió forintot.
Vágólapra másolva!

Közzétette az idei második negyedévben jogerőssé vált, jelentős összegű adóval tartozók listáját a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A listán közel 150 céget és magánszemélyt sorolnak fel az adótartozás pontos összegével együtt - írja a Napi Gazdaság csütörtöki száma.

A legnagyobb adótartozó jelenleg Magyarország egykor második legjelentősebb gáztársasága, az EMFESZ Első Magyar Földgáz- és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1,264 milliárdos adótartozással és 1,140 milliárdos bírsággal, illetve kamatköveteléssel.

A második a sorban a végelszámolás alatt lévő Prometrium Kft. 1,238 milliárdos adóhiánnyal és 1,331 milliárdos jogkövetkezménnyel. A filmterjesztő cég érintett a P. Koltai Gábor filmproducer és társai ellen adócsalás miatt indított eljárásban - írja a Napi Gazdaság.

A lista harmadik helyén álló cégen is több mint egymilliárdos adótartozást hajtana be az adóhatóság. Az Observer Vagyonkezelő Kft. 1,121 milliárd forint adóval tartozik.

A magánszemélyek közül a legnagyobb köztartozó 2013 második negyedévében a győri P. Dávid, ő 176 millió forint adót mulasztott el befizetni - olvasható a lapban.