Pontosították a Richter kötvény kibocsátását

Vágólapra másolva!
Tegnap jelent meg a hír, miszerint az állam visszavásárolja a Richter törzsrészvényekre átcserélhető Richter kötvényeket és helyettük picivel több, mint 900 millió euró értékben bocsátanak ki 2019-ben lejáró, hasonló felépítésű kötvényeket. Tegnap este pedig már az árazás pontosabb részletei is megjelentek.
Vágólapra másolva!

A magyar állam az MNV-n keresztül visszavásárolja a korábban kibocsátott, 2014-ben lejáró Richter részvényekre átcserélhető kötvényeit, és helyettük újat bocsátanak ki 2019-es lejárattal. Tegnap este megjelentek a kibocsátáshoz kapcsolódó további részletek is.

  • A kötvények 3,375 százalékos éves és félévente a kamatperiódus kamattal kerülnek piacra, ez a korábban tervezett 3,375-3,875 százalékos sáv alja,
  • Az átváltási prémium 35 százalék lesz, ami 19,2109 eurós részvényenkénti átváltási árból és a 297 Ft/EUR adódik, ugyanis az kibocsátás és az árazás közötti időszak forgalommal súlyozott átlagára 4226,4 forint lett.
  • A Richter tulajdonában 52 millió euró össznévértékű átváltható kötvény van, amit az ajánlattétel során felajánl és ugyanekkora értékben jegyez majd kötvényt.
  • A kötvénytulajdonosoknak 2018. október 2-a és 2019. február 25-e között lesz lehetőségük a kötvények átcserélésére.
  • Egy egyszerű refinanszírozási tranzakcióról van szó, aminek érdemi hatása nincs a Richterre.