Tíz éven belül eltűnhet az euró

Vágólapra másolva!
Tíz éven belül eltűnhet az euró, ha Franciaország nem hajtja végre a szükséges reformokat – véli Larry Fink, a világ legnagyobb alapkezelőjének, a BlackRock Capitalnak a vezetője.
Vágólapra másolva!

Fink aggodalmát fejezte ki Franciaországgal kapcsolatban, és szerinte félő, hogy a francia gazdaság nincs a megfelelő állapotban - írja a CNBC. A szakember rámutatott, hogy az S&P hitelminősítő a múlt héten leminősítette a francia adósbesorolást a gazdaságpolitika nem megfelelő iránya miatt.

  • A szakember szerint Franciaország versenyképessége folyamatosan romlik.
  • Egy erős francia és német gazdaság nélkül pedig az eurózóna jövője is veszélybe kerül, és azok nélkül a közös fizetőeszköz nem éli túl a következő évtizedet.
  • Fink ezen túl a Fed eszközvásárlási programjával kapcsolatban is kifejtette véleményét, és szerinte az amerikai jegybanknak minél előbb, már decemberben el kéne kezdenie a QE3 csökkentését.
  • A pénzpumpa fokozatos leállítása miatt a feltörekvő piacok 12-15 százalékos gazdasági lassulással szembesülhetnek a közeljövőben.
  • A jelenlegi tőzsdei ralit csak a vállalatok sajátrészvény-visszavásárlási programjai és az osztalékemelések "fűtik", ami hosszú távon nem fenntartható, és egyáltalán nem segítik az amerikai gazdaságot.
Tudja meg, hogyan tőzsdéznek a profik!

Hallgassa meg egy hivatásos befektető tippjeit, lesse el kedvenc fogásait az Investor.hu befektetői klubján!


Időpont: 2013.november 14., 17:30
Helyszín: K&H Székház,
(1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 10.)


A rendezvény INGYENES, az alábbi gombra kattintva jelentkezhet rá.