A Széchenyi Bank pályázik a Raiffeisenre

Vágólapra másolva!
A magyar állam által részben tulajdonolt Széchenyi Bank ajánlatott tett a Raiffeisen magyar egységére a Magyar Hírlap értesülései szerint. Ráadásul nem elképzelhetetlen, hogy hasonló szándék szülessen az Erste magyar leánybankjára is.
Vágólapra másolva!
  • A Magyar Hírlap értesülései szerint a részben állami tulajdonú Széchenyi Bank ajánlatot tett a Raiffeisen Bank magyarországi leányára, melyet egyelőre vizsgálnak az osztrákok.
  • A magyar állam jelenleg 49 százalékos részesedéssel bír a Széchenyi Bankban, míg a fennmaradó csomag a T&T Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában található, utóbbi pedig Töröcskei Istvánhoz, az ÁKK vezetőjéhez volt köthető.
  • A lap meg nem nevezett forrásai szerint ráadásul az sem zárható ki, hogy az Erste Bank magyar leányára is - áttételes állami - vételi szándék szülessen.
  • A Raiffeisen távozása teljes mértékben nem lenne meglepetés, hiszen korábban az osztrák pénzintézetnél már megszellőztették, hogy nem lehet kizárni egy esetleges magyar, vagy szlovén piacról való kivonulást.
  • Ráadásul december folyamán Matolcsy György jegybankelnök nyilatkozott úgy, hogy akár négy bank is elhagyhatja hazánkat. Ezt követően pedig Varga Mihály erősítette meg, hogy akár egy-két külföldi bank is mérlegelheti a kivonulást Magyarországról.