Horvátországban nyert tendert a magyar IP Systems

Horvát gáztároló számára fejleszt informatikai szoftvert a magyar IP Systems Kft.
Vágólapra másolva!
A legnagyobb helyi informatikai céget és a Siemens horvát leányvállalatát is megelőzte az IP Systems, amelyik megnyerte a horvát földgáztároló informatikai támogatására kiírt tendert.
Vágólapra másolva!

A pályázatot tavaly augusztusban írták ki, mivel 2014. áprilisától - a szabályozás változásai miatt - a tárolónak a korábbinál sokkal összetettebb szoftverre volt szüksége. A magyar IP Systems négy pályázó közül futott be győztesként.

Horvát gáztároló számára fejleszt informatikai szoftvert a magyar IP Systems Kft. Forrás: PSP

"Már rendelkeztünk komplex tárolói kapacitásmenedzsment szoftverrel, így egy kész megoldást kellett testre szabnunk, nem a nulláról kezdtük a fejlesztést," mondta a győztes tenderrel kapcsolatban Hock Tamás, az IP Systems ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy nemzeti sajátosságok ugyan mindenhol vannak, ezek azonban egy stabil platformon viszonylag könnyen kezelhetők.

A horvát szabályozás - az uniós irányelvekkel összhangban - 2014. áprilisától tette lehetővé a nemzeti gáztároló szabadkereskedelmi megnyitását,így a tárolás magánkereskedők számára is elérhetővé vált. Az informatikai megoldás korszerűsítése ennek a lépésnek a következtében vált elengedhetetlenné.

A három magyar magánszemély tulajdonában lévő IP Systems Kft. 2008. óta fejleszt informatikai platformokat a liberalizált energiapiac számára.