Itt vannak a NAV legnagyobb fogásai tavalyról

nav nemzeti adó és vámhivatal apeh illusztráció nemzeti adĂł Ă©s vámhivatal illusztráciĂł illusztrációk
Íme a NAV tavalyi legnagyobb fogásai
Vágólapra másolva!
Cégtemető, cigaretta és védett madarak is szerepelnek azon a listán, amely a NAV tavalyi legnagyobb fogásait tartalmazza, és amit most tettek közzé az adóhivatal honlapján.
Vágólapra másolva!

A listát egy csaknem ötszáz céget eltüntető cégtemető vezeti, amely őrzés-védelemmel, takarítással, munkaerő-kölcsönzéssel és szállítmányozással fogalkozó vállalkozásokat buktatott be, összességében többmilliárd forintos kárt okozva.

A második helyre egy dunaharaszti illetőségű dohánycsempész-társaság került, amely a gyanú szerint mintegy 18 millió szál csempészcigarettát hozott forgalomba.

Egy olajjal kereskedő bűnszervezet 800 millió forintos kárt okozott az államnak, miközben hárommilliárd forint értékű ipari olajat hozott forgalomba. Ez a lista harmadik helyére volt elég.

A tavalyi slágertermék, a cukor is előkerül: egy szegedi cég próbált 2 milliárd 565 millió forint áfát visszaigényelni, miután egy adásvételi szerződéssel igazolta, hogy Magyarország éves cukorfogyasztását meghaladó mennyiségű kristálycukrot értékesített. A - NAV által fiktívnek minősített - számla összességében 12 milliárd 65 millió forintról szólt, ami csak a közvetítői díjat tartalmazta.

A kisebb, néhány tízmilliós fogások között találunk élő, védett madarakat, hamis márkajelzésű mosószereket és folyékony kokainba áztatott gyermekruhát is. A teljes lista a NAV honlapján olvasható.