Már online is bejelenthető a vis maior

Vágólapra másolva!
Mától elektronikus felületen is benyújtható az egységes kérelemhez kapcsolódó vis maior bejelentés – közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás emlékeztetett: vis maior bejelentést akkor javasolt tenni, ha az idei egységes kérelemben megjelölt területeken vis maior esemény – például árvíz, belvíz okozta kár – történt, és emiatt a gazdálkodó nem tudja teljesíteni a támogatás igénybevételéhez szükséges valamelyik feltételt, vagy már nem a korábban bejelentett növény található meg az adott táblán.

A kárenyhítő juttatás igénybevételével kapcsolatosan a termésátlag csökkenésére, vagy a terméskiesésre vonatkozó káreseményt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján közzétett bejelentőlapon kell megtenniük a gazdáknak. Ezt a kárt szenvedett terület fekvése szerint illetékes megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságához kell benyújtani. A vis maior bejelentéssel kapcsolatos további részletes tájékoztató megtalálható az MVH honlapján – olvasható a tájékoztatóban.