Felszállásra készen a MetLife

Vágólapra másolva!
Az amerikai életbiztosító cégek árfolyamai régóta sávok között mozognak. A következő napokban kihasználhatjuk ezen kereskedés előnyeit, hiszen mindhárom részvény a sávszélek közelében tanyázik. 
Vágólapra másolva!

Lincoln National Corp.: Sávszélről pattanhat fel
(NYSE)

A Lincoln National papírjai a 46 dolláros és az 52 dolláros sávszélek között mozognak 2013 novembere óta. Az árfolyam sávos mozgása most kedvező hozam/kockázat arányú lehetőséggel kecsegtet, mivel a sáv széle és a 200 napos mozgóátlag viszonylag jól kijelölheti a stop-loss szintünket.

Az árfolyam az utóbbi napokban tesztelte a sáv alsó szélét, de nem sikerült letörnie, sőt nagy lendülettel a 200 napos mozgóátlag fölé került. Az emelkedés első körben az 50 dollárnál lévő 50 napos mozgóátlagig, onnan a felső sávszélig folytatódhat.

Ha az árfolyam letörné a 200 napos mozgóátlagot és kilépne a sávból, akkor a 44 dolláros támasz szint állíthatja meg a későbbiekben.

Lincoln National napi grafikon (NYSE, dollár) Forrás: Amibroker, Investor.hu

MetLife: Mozgóátlagról emelkedőben
(NYSE)

A MetLife 2013 nyara óta egy emelkedő sávban mozog, amit a szaggatott vonalak mutatnak. Miután az árfolyam nem tudott átjutni az 54 dollár körüli korábbi csúcson, lefordult majd letörte az 50-es és a 200 napos mozgóátlagot és megérintette az emelkedő sáv alsó szélét.

Ha a felpattanás tartósnak bizonyul, akkor az 54 dolláros ellenállás szintig emelkedhet a papír. Ezen a szinten egy másik, január óta látható ellenállás található.

Ha viszont elromlik a hangulat, és a MetLife visszacsúszik a 200 napos mozgóátlag alá, akkor visszaeshet az emelkedő sáv alsó széléig. Sávból való letörés esetén a következő támasz szint 47 dollárnál található. Az MACD indikátor továbbra is eladást mutat.

MetLife napi grafikon (NYSE, dollár) Forrás: Amibroker, Investor.hu

Prudential Financial: Sávok között ragadt
(NYSE)

A Prudential Financial grafikonján jól azonosítható szintek alakultak ki. Tavaly decembere óta egy csökkenő sávban mozog az árfolyam. Fontos támasz-ellenállás szintek húzódnak a 75 dolláros, 82,5 dolláros, illetve a 90 dolláros értékeknél.

Az elmúlt két hétben az árfolyam letörte az 50 napos és a 200 napos mozgóátlagot is, és megérintette a csökkenő sáv alsó szélét. Erről a szintről láthatunk egy felpattanást. Az emelkedés a felső sávszélig, optimista esetben a 90 dolláros szintnél húzódó ellenállásig tarthat.

Amennyiben az árfolyam az emelkedés során nem tudja áttörni a 82,5 dollárnál lévő ellenállás zónát – amit egy korábbi ellenállás és a mozgóátlagok alkotnak -, akkor visszaeshet a csökkenő sáv alsó széléig. Az MACD a csökkenő trendet erősíti.

Prudential napi grafikon (NYSE, dollár) Forrás: Amibroker, Investor.hu