Újabb kamatcsökkentés jöhet

Vágólapra másolva!
A Monetáris Tanács várhatóan újabb 10 bázispontos csökkentésről dönt ma, így elérjük a korábban megjelölt 2,5%-os kamatcélt. Az alacsony jelenlegi hozamszint és előremutató hozamkilátások miatt az óvatosabb befektetők a bankbetétek, míg a kockázatvállalóbbak a részvénypiacok irányába mozdulhatnak” – nyilatkozta Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.
Vágólapra másolva!

„A Monetáris Tanács mai kamatmeghatározó ülésén a piaci várakozásokkal összhangban az irányadó alapkamat újabb 10 bázispontos csökkentését várjuk. Ezzel elérjük a jegybanki vezetők által korábban megjelölt 2,5%-os kamatcélt. Ezt követően, ha történik is további kamatcsökkentés, annak hatása befektetői szempontból már nem lesz olyan horderejű, mint a múlt csütörtöki, a kötvényvásárlások módosítására vonatkozó jegybanki intézkedéseké” – mondta el Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

„A múlt heti bejelentést követően jól láthatóan csökkentek a kötvénypiaci hozamok, ami a tulajdonosok számára kedvező, miközben a kötvényalapoknál is egy egyszeri felértékelődés történt. A továbbiakban azonban arra számítunk, hogy mivel a hazai kötvénypiac alacsony hozamszintje már a betéti kamatok szintjét közelíti, és az előremutató hozamkilátások is alacsonyak, ezért az óvatosabb befektetők újra a bankbetétek felé közelíthetnek. A bátrabb befektetők pedig a kockázatosabb részvénypiacok felé vehetik az irányt a magasabb hozamok érdekében” – tájékoztatott Horváth István.