X-Men: 260 milliót hozott az első hétvégén

Vágólapra másolva!
Több mint negyed milliárd dollárnyi jegybevételt generált vetítésének első hétvégéjén az X-Men legújabb epizódja, aminek köszönhetően rövidesen a legsikeresebb rész lehet Az eljövendő múlt napjai.
Vágólapra másolva!

90,7 millió dolláros bevételt generált az észak-amerikai mozikban a hétvégén az X-Men 7. része, ami egyrészt alacsonyabb az elemzők által várt 98 milliónál, másrészt Amerika Kapitány (95 millió dollár) és a Csodálatos Pókember (91,6 millió dollár) idei debütálását is alulmúlja.

Nagy gond azonban nincs, hiszen ezzel a második legjobban debütáló X-Men epizód lett Az eljövendő múlt napjai, eddig csupán Az ellenállás vége hozott többet a konyhára a nyitány hétvégéjén. Ráadásul a nemzetközi piacokon 171,1 millió dolláros álomrajttal vétette észre magát a jegyértékesítés terén az újabb hősfilm.

Ebből csak Kínára 37,7 millió dollár jutott, ami igen impozáns bevételi adatnak számít, miután Amerika Kapitány 36,2 millióval startolt áprilisban. Ráadásul a legújabb X-Men epizód 11 egyéb piacon (Nagy-Britannia, Oroszország, Brazília stb.) bizonyult a legnagyobb árbevételt generáló filmnek a debütálás hétvégéjén a Fox filmstúdió életében.

Összességében már 261,8 millió dollárnyi jegybevételt termelt Az eljövendő múlt napjai, ami így rövidesen könnyen a legnagyobb bevételű X-Men lehet. Erre azonban már korábban is lehetett számítani, hiszen még a nyári moziszezon kezdete előtt 760 millió dolláros jegyértékesítést vetítettek előre a szakértők.

Forrás: Investor.hu

A kasszasiker pozitívan értékelhető a Fox filmstúdió, illetve anyavállalata, a 21st Century Fox számára is. Utóbbi árfolyama meghatározó szintek közelében található, egyelőre azonban a befektetők reakciójára várni kell, hiszen ma zárva tartanak az amerikai piacok.

Fox napi grafikon (Nasdaq) Forrás: AmiBroker, Investor.hu