Már megint egy ijesztő jel

cápa
Vágólapra másolva!
Már a sokadik olyan indikátor akadt fenn a horgomon, ami az amerikai piac túlvettségére utal, persze nem mintha ez jelentene bármit is. Eddig is bőven akadtak ilyen-olyan mutatók, amik szerint esésnek kéne jönni, ehhez képest új csúcsokon vannak az indexek. Majd ha már semmi jel nem utal a korrekcióra, talán akkor jöhet a meglepetés. 
Vágólapra másolva!

Nagyon szeretem a részvénypiacon használt hangulat indikátorokat, amikből a túlvettség, vagy túladottság jeleit olvashatják ki a piaci szereplők. Az a legjobb bennük, hogy mindig találunk olyat, ami a piacról éppen aktuálisan kialakított véleményünket alátámasztja. A hátrányuk viszont, hogy ebből fakadóan sokszor téves, vagy pusztán csak nem megfelelően időzített üzeneteket küldenek, és torz képet alakíthatnak ki bennünk a piacról.

Szóval a kimerítő disclaimer után alább egy újabb csodaindikátor, ami a múltban jól jelezte a piaci csúcsokat. Egészen egyszerűen, ha a Dow komponensek között sok volt az olyan papír, ami az 52 hetes csúcsához közel forgott, az megemelte az indikátor értékét, ami ennek megfelelően 85 pont felett mutatott nagy túlvettséget. Itt járunk most is, vagyis ez alapján hamarosan jönnie kéne a korrekciónak. De az is lehet, hogy érdeklődés hiányában elmarad.

Az indikátorról részletesebben itt olvashatnak.

Forrás: AThrasher.com, Investor.hu