Tőzsdére menne a Norbi Update

Vágólapra másolva!
Márciusban alakult nyílt részvénytársasággá Schobert Norbert és Rubint Réka cége, a Norbi Update Lowcarb. A részvények tőzsdei bevezetését a Buda-Cash Zrt. bonyolítja majd. 
Vágólapra másolva!

A tőzsdére készül cégével Schobert Norbi fitneszguru és felesége, Rubint Réka, írja a Napi.hu. A Norbi Update Lowcarb Nyrt-t 2013 áprilisában alapították Norbi Update Europe néven, miután kiszálltak előző cégükből, a Norbi Update International Kft-ből. A cég sikeresen zárta a tavalyi évet: nettó árbevétele 425 millió forint volt, adózás utáni eredménye 94 millió, melyből 47 millió osztalékot fizetett.

A társaság márciusi közgyűlésén alakult át nyílt részvénytársasággá. Az alaptőkét 5-ről 52 millió forintra emelték, a két tulajdonos, Schobert Norbert és Rubint Réka fejenként 2.6 millió, egyenként 10 forint névértékű törzsrészvénnyel rendelkeznek. A részvényeket a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában fogják bevezetni, a procedúra lebonyolítására a Buda-Cash Zrt-vel kötöttek szerződést.

Kimondottan jó üzlet a jelek szerint az egészséges táplálkozás: a Norbi Update termékeket franchise-rendszerben forgalmazó boltok gombamód szaporodnak, hazánkban már 85 található, Szlovákiában pedig 30, és terveik szerint az idén terveznek még egységeket nyitni Romániában, Ausztriában, Németországban és Csehországban. A boltok termékkínálata egyre bővül, több egységben már bisztro is található, ahol az érdeklődők kész ételeket vásárolhatnak. A Schobert házaspár idén új magazint és tévéműsort is indított, a cél feltételezhetően a márka további népszerűsítése.

Sikertelen vállalkozásokat is találni bőven Schobert Norbert céges múltjában. Az elmúlt években 14 cégben tűnt fel tulajdonosként közvetlenül vagy közvetetten, ezek közül mára több felszámolással vagy végelszámolással szűnt meg. A napi.hu szerint ételrendelős cégei például sikertelenek voltak, a Norbi Update Ételfutár Kft. felszámolás alatt áll, és a Norbi Egészségkonyha Kft. is megszűnt már.

Nem világos, milyen kapcsolatban áll a Schobert házaspár a Foodorgany Kereskedelmi Kft-vel. A Foodorgany-ból (korábbi nevén Norbi Update International) már kiszálltak, a cég viszont ugyanarra a címre van bejelentve, mint az épp tőzsdére készülő Update Lowcarb.

A Foodorgany üzemelteti a Norbi Update weboldalt és Rubint Réka Alakreform nevű internetes oldalát. Tavaly 814 millió forintos árbevételt ért el a cég, azonban 15 milliós veszteséggel zárt; ugyanakkor a megelőző évben 30 milliós nyereséggel. A Foodorgany új tulajdonosa az autókereskedéssel foglalkozó Dárius Kft. és az ingatlanhasznosításban érdekelt Realproimgate Kft.

Schobert Norbert egy éve azt mondta, a Foodorgany-ból való kilépésre és a Lowcarb alapítására azért volt szükség, mert elkezdték hosszú távú terveik megvalósítását, a nemzetközi terjesztkedést és a tőzsdére lépést, ehhez szükség volt a márka, a napi üzemeltetés és a marketing szétválasztására.

Schobert Norbert szerint a Foodorgany új tulajdonosa munkatársuk, akivel "együtt, egy feladatért" dolgoznak.