Jó erőben a forint

Vágólapra másolva!
Tegnaphoz hasonlóan jó erőben van ma is a forint, mely tovább korrigálja keddi zuhanását. Ebben az is segítségére van, hogy a többi feltörekvő piaci deviza is jól teljesít. 
Vágólapra másolva!

Szépen erősödik a forint

  • Ma is folytatódik a forint erősödése, melynek árfolyama már 314,6 körül jár az euróval szemben. A forint keddi zuhanását korrigálja már két napja, miután kedden néhány fillérre volt attól, hogy új két és féléves mélypontot üssön.
  • A dollárral szemben bő kétéves mélyponttól távolodik a forint, és már 243,4-ig tért vissza a jegyzése. A svájci frankkal szemben pedig 260-nál járunk.
Forrás: Investor.hu
  • Ahogy tegnapi cikkünkben is felhívtuk rá a figyelmet, a forint esését egy fontos ellenállás, a 317-es szint állította meg, mely az utóbbi években számos alkalommal állta útját az euró erősödésének.
EURHUF heti grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu
  • A forint a régiós devizákkal együtt tud erősödni. Az elmúlt két napban a forint mellett a cseh korona, a lengyel zloty és a román lej is korrigálni kezdte korábbi zuhanását az euróval szemben. Összességében azonban a forint nyújtja a legjobb teljesítményt a feltörekvő piaci devizák közül ez időtáv alatt, mivel 0,65 százalékos erősödésre csak a hazai fizetőeszköz képes.
Forrás: Investor.hu